Versão Português English version Version française

COMUNICATI

AVG Racing - Comunicato n°3

17/09/10 PCR-AVG twee keer bij de beste 12 van de wereld
AVG Racing - World Cup - Braga

Manu-Renaudie-KZ1.jpg

Manuel Renaudie

 

Het AVG Racing team behaalde niet alleen een overwinning met Manuel Renaudie, zijn meest ervaren coureur, maar bovendien zette ook de jonge Dylan Davies een puike prestatie neer in de gerenommeerde Wereldcup KZ1 in Portugal. Twee chassis van PCR vooraan in het wereldklassement: een briljant resultaat en een mooi vervolg op de titel van Kampioen van Duitsland, die Renaudie en AVG onlangs veroverden.

Het professionalisme van het AVG Racing team, de knowhow van de technici en de manier waarop Renaudie zich op de races voorbereidt, bewijzen elke keer weer dat het Nederlandse team het vertrouwen van een grote constructeur, in dit geval PCR, absoluut verdient. “De samenwerking tussen AVG en PCR verloopt uitstekend”, bevestigt Manuel Renaudie. Hij reed jarenlang met chassis van PCR en ken dit Italiaanse merk dus door en door. “In Braga hebben veel toeschouwers me toevertrouwd dat ze onder de indruk waren van ons prestatieniveau en de vlotheid waarmee het chassis over de weg gleed. Zo haalde ik de tweede beste tijd in de kwalificatieritten en won ik een manche vóór Bas Lammers. Ik ben de enige die de toekomstige winnaar in het weekeinde kon verslaan en schreef twee beste ronden op mijn naam.
Minder leuk was het bijzonder schurende wegdek. Zo verslijten je banden natuurlijk veel te snel. Ik denk dat iedereen daar last van heeft gehad, wat jammer is voor een race op wereldniveau, zoals deze. Op het einde van de finale konden we daardoor niet meer aanvallen zoals we wilden. In dergelijke omstandigheden heeft elke coureur nog maar één doel voor ogen: genoeg rubber op zijn banden overhouden om tot het einde te gaan. Op een bepaald moment reed ik vierde, maar het was gewoon onmogelijk om meer te geven en nog voor een podiumplaats te gaan. Dat was jammer, want onze TM-motors waren pure power, net als onze PCR-chassis.


Manuels teamgenoot, Dylan Davies, moet zich ook bepaald niet schamen om zijn prestatie. Terwijl hij in 2009 nog in de KF2 zat en bij het begin van het seizoen in de KZ2 reed, beet de Nederlander zonder complexen van zich af, omringd door de allerbesten in de categorie KZ1 en voor 100% door AVG Racing uitgerust. Hij haalde de ene na de andere concurrent in tijdens de manches, stond zesde na afloop van de kwalificatierondes en klom in de prefinale zelfs tot de vijfde plaats. “Vóór me reden alleen topcoureurs, die al een hele waslijst titels op hun naam hebben staan”, zei Dylan achteraf. “Ik heb het natuurlijk over Lammers, Pex, Iglesias en Hawkswoth. Ik denk dat ik me knap heb verdedigd, ondanks de druk. Maar het was ontgoochelend te zien hoe sommige coureurs die hadden opgegeven, in de finale konden terugkomen, gewoon omdat hun banden niet zo versleten waren. Zo zakte ik uiteindelijk tot de twaalfde positie in de algemene stand.
Ook Simo Puhakka gaf PCR in Braga aanleiding tot feesten. Hij haalde de negende plaats en was de snelste op de baan tijdens de prefinale.

 

Dylan-Davies-KZ1.jpg

Dylan Davies

 

Renaudie Kampioen van Duitsland

Met vijf polepositions en vijf podiumplaatsen, waarvan drie overwinningen, in vijf meetings, zette Manuel Renaudie zijn stempel op het KZ2 Kampioenschap van Duitsland, dat hij met brio won. “Het AVG Racing team heeft prachtig werk geleverd. Mijn PCR-TM heeft uitstekend gepresteerd en is heel betrouwbaar gebleken”, zei “Manu” nog.

Ciao Thomas Knopper Memorial Race

Op 30 en 31 oktober 2010 vindt een wedstrijd plaats, die het AVG Racing team bijzonder na aan het hart ligt. Tegelijk met de “Memorial Graf Berghe Von Trips” (KF2) op het circuit van Kerpen, in Duitsland, wordt dan immers de “Ciao Thomas Knopper Memorial Race” (KZ2) gereden. Thomas Knopper, de Nederlandse coureur die in 2007 nog Europees kampioen werd met zijn PCR van het AVG team, overleed in 2009 na een tragisch ongeval.
De eerste drie coureurs krijgen een aankomstpremie. De coureur die de meeste beste ritten op zijn naam schrijft in de finale, wint een test in de Formule Renault in samenwerking met MP Motorsport. Ook op het programma staan de categorieën Mini, Junior en KF3. Nieuws, informatie en verslagen op www.kart-club-kerpen.de.

Gli ultimi comunicati AVG Racing

I corsi associati

logo
World Cup
KZ1 / KF3
Facebook Twitter Google+ Pinterest

Connessione

Partner