Versão Português English version Version française

COMUNICATI

AVG Racing - Comunicato n°8

15/06/12 Geslaagde Europese Kampioenschappen KZ voor AVG Racing
AVG Racing - European Championship - Wackersdorf

Het AVG Racing Team had zich perfect voorbereid op één van de belangrijkste internationale gebeurtenissen van het jaar: het dubbele Kampioenschap van Europa in KZ1 en KZ2, dat op het circuit van Wackersdorf, in Duitsland, plaatsvond. In beide categorieën bewees het team van Anton Van Grunsven dat het in staat is om op het hoogste wedstrijdniveau mee te draaien en uitstekend te presteren in het gezelschap van de beste coureurs ter wereld. In de categorie KZ2 slaagde Dylan Davies erin om op een ongelofelijke manier in te lopen en als vierde over de streep te gaan, terwijl Arnaud Kozlinski de eer had om de derde trede van het podium te betreden, na een onophoudelijke strijd achter het stuur van zijn PCR-TM.

 

Arnaud-Kozlinski-KZ1.jpg

 

KZ1: Kozlinski op een zucht van de titel
AVG Racing behoort al enkele jaren tot een select clubje van teams die keer op keer bewijzen dat ze het verdienen om met de grootste fabrieksteams te wedijveren. Het team, dat het beste uit zijn partnerships met de merken PCR en TM haalt, bezit de knowhow en technische vaardigheden van de allergrootsten. Toen het versterking kreeg van de talentvolle Arnaud Kozlinski, voelde het zich klaar om de wereldrangschikking overhoop te gooien, wat al vaak gelukt is. AVG mocht in 2012 al een overwinning in de WSK-series vieren en flirtte met de titel van Europees Kampioen.
Deze keer haalde Arnaud Kozlinski de 5e plaats in de tijdritten en stond hij 2e na de kwalificatierondes, die allemaal op een droog circuit werden gereden. In de prefinale zette hij de strijd verder in de regen. Helaas maakte "Koko" net als enkele andere coureurs een klein foutje, waardoor hij naar de 20e plaats terugviel. Maar de Fransman was zijn tegenslag al gauw te boven in de finale, die opnieuw met slickbanden werd gereden. De AVG-coureur kwam met zijn uiterst competitief materiaal in volle vaart op de leiders terug. "Dit weekend hadden we een reële kans om de titel in de wacht te slepen," gaf Arnaud tijdens de persconferentie toe. "Uiteraard is het een stukje moeilijker uitgevallen, doordat ik vanuit de 20e positie moest starten. Maar ik heb alles op alles gezet om een podiumplaats te halen en mijn inspanningen zijn beloond." Arnaud kwam uiteindelijk als derde over de eindstreep en reed de tweede beste ronde van de race: een positieve balans voor AVG, PCR, TM en de coureur zelf.

 

Dylan-Davies-KZ2.jpg

 

KZ2: Davies, jong talent dat met AVG meegroeit
Na zijn uitstekende prestaties in de WSK-races heeft Dylan Davies voorgoed duidelijk gemaakt dat we met deze jongen rekening moeten houden in de grote races van de CIK/FIA. In Wackersdorf gaf hij enkele bravourestukjes weg, zoals in die twee manches waar hij met veel allure van de 17e naar de 2e plaats vloog, en van de 18e naar de 3e plaats, waarbij hij telkens ook nog de snelste ronde van de race naast zijn naam mocht schrijven! Deze prestaties gaven de coureur nog meer vertrouwen in zichzelf en in zijn uitstekende materiaal. Tijdens de prefinale zette hij zijn opmars verder. Hoewel hij in de eerste ronde slechts van op de 26e plaats startte, reed hij als 11e onder de zwart-witte vlag door. De Nederlander, die nu pas echt goed op dreef kwam, was niet meer te stuiten en reed met zijn PCR-TM naar een fantastische 4e plaats. "Aan het einde van de race was ik heel snel; een podiumplaats was echt niet buiten bereik. Maar dit resultaat in een Europees Kampioenschap met 111 coureurs blijft natuurlijk supergoed", verklaarde de coureur van AVG Racing.

Gli ultimi comunicati AVG Racing

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Connessione

Partner