Versão Português Versione italiana English version

COMMUNIQUÉS

Beitske VISSER - Communiqué n°37

07/05/12 Beitske neemt lot in eigen handen en wint op Zandvoort
Beitske VISSER - ADAC Championship - Zandvoort

Podium-Visser.jpg

 

Beitske Visser viert haar eerste overwinning in oneseater op het circuit van Zandvoort. De jonge Nederlandse liep bij een spectaculair ongeval ernstige rugpijn op, maar toonde nog maar eens haar grote geestkracht en haar doorzettingsvermogen door uiteindelijk samen met het Lotus Team een onbetwistbare overwinning binnen te halen. Dit alles pas bij haar tweede deelname aan een meeting van het Adac Formel Masters Kampioenschap.

 

Een maand na haar opmerkelijke prestatie op het circuit van Oschersleben in Duitsland beleefde de 17-jarige Beitske Visser een weekend met ups en downs in een kampioenschap waar de toekomstige topnamen van de autosport zich doen kennen. Bij de eerste vrije testritten miste ze door een probleem aan de benzinepomp de kans om de instelling van haar auto bij te schaven en haar kennis van het circuit te verbeteren. Maar dat was slechts het begin van de ellende.
"Het idee om aan deze race van de Adac Masters Formule deel te nemen in eigen land, in Nederland, was heel motiverend," vertelt Beitske. "Toen ik aan de kwalificatieronde begon, was ik vastbesloten een uitstekende tijd te rijden. Maar toen ik bij de chicane kwam en wou remmen, lieten mijn achterremmen het afweten en blokkeerden mijn voorwielen. Ik vloog rechtdoor, door de grindbak heen, en klapte aan meer dan 100 km per uur tegen de zijbeschermingen! Toen ik uit mijn auto stapte, had ik heel veel rugpijn en moest ik voor onderzoek naar het ziekenhuis."
Race 1 werd dus zonder Beitske gereden, maar in race 2 stond ze er al weer. Met een opmerkelijke dosis moed had ze weer plaatsgenomen achter het stuur van haar oneseater. "Het was echt moeilijk rijden in deze omstandigheden, want ik had enorm veel rugpijn. Ik had moeite om het stuur aan te voelen, maar slaagde er uiteindelijk in om uitstekende tijden neer te zetten. Terwijl ik eerst nog zesde stond, zakte ik naar de twaalfde plaats, ongeveer, maar kon dan toch nog terugkeren en eindigde achtste. Dankzij het principe van de omgekeerde startgrid vertrok ik in race 3 vanuit de poleposition, als gevolg van alle ellende die ik in de loop van het weekend had geleden."
Bij de start slaagde de coureur die naast haar op de startgrid stond erin om haar in te halen. Maar na vijf rondes ging Beitske Visser weer aan kop. Ondanks haar rugpijn dreef ze het ritme in de loop van de race altijd verder op en zoefde ze uiteindelijk met een mooie voorsprong over de eindstreep. "Het was een prachtig gevoel om op dit beroemde circuit van Zandvoort op de bovenste trede van het podium te staan, vooral na de tegenslag die ik had gehad."
De meeting, die zo slecht begonnen was, is uiteindelijk toch goed geëindigd dankzij het talent en de wilskracht waarvan Beitske Visser weer eens blijk heeft gegeven! Toch heeft ze door dit ongeval belangrijke punten verloren in het kampioenschap, waar ze momenteel op de achtste plaats staat.

 

Start-Visser.jpg

Les Derniers Communiqués Beitske VISSER

Les Courses Associées

Facebook Twitter Google+ Pinterest

ConnexionPartenaires