Versão Português Versione italiana English version

COMMUNIQUÉS

AVG Racing - Communiqué n°2

05/07/10 AVG-PCR-TM-Renaudie: een winnende combinatie
AVG Racing - European Championship - Varennes / Allier

Manu-Renaudie-KZ1.jpg

 

Twee overwinningen in het Duits Karting Kampioenschap en nieuwe goede prestaties op internationaal niveau, dat is de buit van het AVG Racing-team van de afgelopen weken. Het ziet er voor de Nederlandse PCR-importeur goed uit voor de tweede helft van het seizoen 2010.

 

Team-AVG.jpgWe vinden goud niet alleen terug in de schitterende beschildering van het PCR-chassis van het AVG Racing-team. Het is ook de kleur van de medailles die coureur Manuel Renaudie raapte in het beroemde Duitse Kampioenschap. Na zijn overwinning in de tweede finale in Kempen was hij veruit de sterkste in de race in Oschersleben, het laatste weekend van mei: poleposition, winnen in de twee manches, in de sprint en in de lange finale! "Daar wordt op hoog niveau gereden,", vertelt Manuel. "Het materiaal was perfect, vooral de motor hield zich goed op dit snelle circuit. Het was een mooie overwinning voor het team".


Ook in Wackersdorf lag de lat op 19 en 20 juni weer zeer hoog, maar Renaudie ging in één ruk door. "Als ik in de sprint geen technische problemen had gehad, was het weekend perfect geweest. Ik kon namelijk opnieuw uit pole vertrekken en won de twee manches, en reed uiteindelijk een van de mooiste finales van mijn carrière." De rijder van het AVG Racing-team moest zich vanaf de achterste grid naar voren werken en alle concurrenten inhalen voor hij als winnaar over de streep kwam, bijna drie tienden sneller dan zijn tegenstanders. "Ik kwam als enige onder de grens van de 48 seconden. Er zijn heel wat verschillende soorten bochten op het circuit van Wackersdorf en hier heeft het chassis van PCR een zeer belangrijke rol gespeeld." Voor de laatste twee wedstrijden staat AVG met Renaudie op een solide koppositie in het klassement. Renaudie's teamgenoten in de KZ2, Dylan Davies, Tyler Wheeler en Menno Meijers, hebben zich ook kunnen bewijzen op Duitse bodem, zowel in Oschersleben als in Wackersdorf.

 

Balans van de Europese wedstrijden positief

 

Het EK KZ1 en de WSK Euro Series liepen in juni af en het AVG Racing-team maakt een buitengewoon positieve balans op van het seizoen. "Manuel Renaudie heeft zich heel goed bewezen, zowel op het WSK in Sarno als op het EK in Varennes-sur-Allier", aldus Anton Van Grunsven, de zeer tevreden team manager. "We hebben elke keer moeten vechten tegen grote teams en de beste internationale coureurs. We hebben keer op keer bewezen wat PCR waard is, en tot op het hoogste niveau laten zien wat we kunnen."


In Italië vertrok Renaudie uit poleposition, won een manche, finishte als 3de in de prefinale en als 4de in de finale. Dankzij deze punten staat AVG Racing nu 5de in de Eurocup (het teamklassement) en Renaudie eindigde als 6de. Dat resultaat verbeterde hij nog tijdens het EK, waar hij als 4de eindigde in het algemeen klassement. "Ik zie resultaat van mijn werk, dat werkt bemoedigend. Sinds het begin van het seizoen was er de ene wedstrijd na de andere en we hadden amper de tijd om tussendoor testritten te doen. Nu wordt de wedstrijdfrequentie minder intens en we kunnen veel meer tests doen. Zo zijn we voorbereid op het einde van het seizoen, en vooral op het WK KZ1", aldus Renaudie.

Les Derniers Communiqués AVG Racing

Facebook Twitter Google+ Pinterest

ConnexionPartenaires