Versione italiana English version Version française

COMUNICADOS

Beitske VISSER - Comunicado n°20

23/05/11 Wanneer de hoop op een plaats in de top vijf vervliegt...
Beitske VISSER - WSK - Master Series - Val Vibrata

Beitske-Visser-KZ2.jpg

 

In de derde wedstrijd van de WSK Master Series in Val Vibrata (Italië) waren de prestaties van Beitske Visser net als het weer: mooi... maar met hindernissen! De kwalificatieheats zaterdag en zondag hadden de jonge Nederlandse goede hoop gegeven. Maar helaas, de finales van de categorie KZ1 zouden een wrange nasmaak achterlaten, vooral toen de regen zich aan de Adriatische kust aandiende.

 

Een beste tijdrit, op amper 9/100 van de poleposition: zo startte Beitske Visser de wedstrijd. "In Val Vibrata waren de verschillen tussen de kandidaten voor de overwinning extreem klein. Het was behoorlijk bemoedigend om me in dezelfde tiende van een seconde als mijn voornaamste tegenstanders te bevinden." In de eerste manche ging Beitske een plaats vooruit en eindigde ze vijfde. "Voor de tweede manche hebben we enkele parameters willen wijzigen, maar technisch gezien maakten we niet de beste keuzes. Ondanks alles was ik behoorlijk optimistisch voor de finale van zaterdag. Ik was goed gestart en rukte van de zevende naar de vijfde plaats op. Jammer genoeg dacht een van deelnemers dat hij drie of vier tegenstanders tegelijk kon inhalen in een bocht en kon ik de aanrijding niet vermijden!" Hoewel Beitske weer aan de staart van het peloton moest starten, maakte ze een mooie comeback en even later reed ze weer in de negende positie aan het stuur van haar Intrepid-TM. "Het was een spijtig incident, want ik denk dat ik me wel had kunnen verdedigen om binnen de top vijf te blijven."
Zondag was een al even frustrerende dag. "Vanaf de eerste manche zag ik dat ik kansen had. Ik dacht dat ik mijn tijden nog kon verscherpen als ik de instelling van het chassis en de motor aanpaste. Maar deze keer begon het kort voor de finale te regenen. We hebben hals over kop onze slicks moeten afhalen en de regenbanden opgezet. En toen werd ik wéér aangereden. Iets later heb ik moeten opgeven. Ik was toch zo goed gestart..." Het zit Beitske Visser dit seizoen dus beslist niet mee in de WSK Master Series.


Beitske.jpgVijfde in het Kampioenschap

Met de deelname van meerdere Europese en wereldkampioenen ligt het niveau van de WSK Master Series dit seizoen hoger dan ooit. Met drie van de vijf meetings van het jaar achter de rug, staat Beitske Visser vijfde in het voorlopige klassement. "De eerste twee hebben een mooie voorsprong genomen, maar ik ga alles doen om een plaatsje te bemachtigen op het eindpodium. Na mijn succes in deze Series in de categorie KZ2 vorig jaar, zou het een mooi resultaat zijn als ik in 2011 binnen de top drie kon eindigen in de KZ1, de hoogste categorie voor 125cc met versnellingsbak."

 

De blik op Europa

Beitske Visser reed dit seizoen al meerdere wedstrijden en staat op 21 en 22 mei weer op de piste, dit keer in het Noord-Franse Ostricourt. De Nederlandse zal hier deelnemen aan de tweede race van de BNL-Series, die meteen ook deel uitmaakt van haar voorbereiding op het Europese Kampioenschap. Dat wordt ongetwijfeld één van haar belangrijkste wedstrijden in 2011. "Ik zal me geen fouten kunnen veroorloven, want de wedstrijd loopt dit jaar over één weekend. Alleen de finale zal tellen! Maar ook al zullen er in de categorie KZ1 veel favorieten meerijden, ik ben vastberaden om te winnen, daar in Duitsland. Ik kijk er enorm naar uit." Tot ziens op het moeilijke circuit van Wackersdorf dan maar, van 10 tot 12 juni...

Os Últimos comunicados Beitske VISSER

Facebook Twitter Google+ Pinterest

ConexãoParceiros