Versione italiana English version Version française

COMUNICADOS

Felix NILSSON - Comunicado n°3

22/08/11 Talang och Järnvilja
Felix NILSSON - European Championship - Zuera

Sedan Felix Nilsson (14 år) upptäckte KF3 kart racing har han ägnat sig 100 %:igt till denna nya sport, som inte bara är en passion. Den unge svenske föraren som bor i Schweiz är nu fullt besluten att göra karriär inom bilracing och är beredd att arbeta hårt för att nå framgång. Tack vare sin starka personlighet har Felix redan gjort sig känd för de överväldigande framstegen i KF3:s internationella kategori och detta trots att han är en av de förare i gruppen som har minst erfarenhet. Nu mer än någonsin ligger en fantastisk framtid framför honom...

 

Felix-Nilsson-KF3.jpg

 

Felix Nilsson känner väl till tävlingssporter av hög nivå. Under flera år deltog han i Stockholms prestigefyllda ishockeylag. Att jobba med kroppen, att kämpa i en mycket tävlingsbetonad miljö och att hela tiden förbättra sin teknik är faktorer som kan hjälpa honom även inom karting. Felix debuterade i denna sport senare än de flesta av motståndarna, men han uppväger den förlorade tiden tack vare sina många talanger.
"En duktig förare är en mångkunnig förare och jag fortsätter hela tiden att arbeta på att förbättra mig själv ur alla synvinklar", förklarar Felix. "I F1, till exempel, gör Sebastian Vettel intryck på mig för den förmåga han har att köra mycket snabbt utan att göra misstag. Jenson Button är en mycket hänsynsfull förare, med otrolig tävlingsbegåvning. Innan Kimi Raikkonen gick över till att köra rally, utmärkte han sig för sin förmåga att hålla stressen under kontroll. Han var väldigt lugn. När det gäller mig själv, så försöker jag kombinera så många egenskaper som möjligt för att kunna sikta högt. Redan första gången jag körde en kart kände jag ett starkt begär att vinna, att arbeta mig uppåt och jag hoppas på att bli en F1 förare".

 

Felix.jpgDenna starka beslutsamhet syns även när Felix är i paddocken. Den unge svenske föraren är mycket engagerad i sitt team. "Jag tycker om att prata om tekniska saker med de personer som är ansvariga för assistansen. Jag är väldigt intresserad av datasystemet som gör det möjligt för mig att bli mycket bättre". Precis som i skolan, som han har utmärkta resultat i, är Felix en arbetare som inte nöjer sig med medelmåttig framgång.
"Jag är en förare som aldrig ger upp. Jag vet att sport inte är lätt, men jag har redan visat att jag har gjort stora framsteg. Jag älskar hastighet och känner mig mycket bekvämare under start och omkörningsmanövrar. Å andra sidan vet jag att jag måste bli bättre i kvalificeringsfasen. I min kategori är det ibland upp till 100 förare som startar. För att vara en av finalisterna måste man försäkra sig om en bra position på startplatsen och jag jobbar på att uppnå just det".
Efter en bra uppgång från 27:e till 13:e plats i South European Trophy i maj, vilket gjorde det möjligt för honom att klippa biljetten till den europeiska finalen, har Felix Nilsson deltagit i flera tävlingar, främst i Italien och Spanien. "Jag blir snabbare och snabbare för varje tävling. Nu hoppas jag verkligen att kunna uppnå bra resultat. Jag känner mig säker på min förmåga att nå framgång mycket snabbt. Mitt mål är att bli duktig och redo inför mitt andra år i KF3 under 2012 och att erövra så många podium som möjlig"... Ingen tvekan om att Felix Nilsson kommer att vara bland huvudpersonerna under de kommande åren ...

Os Últimos comunicados Felix NILSSON

Facebook Twitter Google+ Pinterest

ConexãoParceiros