Versão Português English version Version française

COMUNICATI

Felix NILSSON - Comunicato n°2

11/05/11 Felix och den Europeiska Drömmen
Felix NILSSON - European Championship - Varennes / Allier

För Felix Nilsson hade South European Trophy i Varennes-sur-Allier en speciell betydelse. Denna tävling, som organiserats i Frankrike av CIK/FIA - the International karting federation - hade som målsättning att välja den grupp av förare som skulle antas till sommarens European Championship. Det blev ett "uppdrag fullföljt" för den unge svenske föraren, som inte tog lång tid på sig att ansluta sig till KF3s bästa förare.

 

Felix-Nilsson-KF3.jpg


I Frankrike, den 29-30 april och 1 maj 2011, bekräftade Felix mer än tydligt sin fortgång i större internationella tävlingar under säsongens början. Den svenske föraren är alltmer engagerad och fokuserad på denna sport, som han upptäckte så sent som i början av förra året, och imponerade med sin förmåga att analysera tävlingarna, lära sig utav dem och bli ännu starkare till följande tävling.
"Sedan början av säsongen har Felix påvisat mycket stora förbättringar i körningen och han har ofta lyckats konkurrera med ledarna vad gäller prestationerna", påpekade hans coach Marc Wolhauser. "Han visste dock att han var tvungen att förbättra tidskvalificeringen. Han var till exempel besviken på att han, just på grund av detta, inte uppnått ett bättre resultat vid WSK Euro Series i Portimao (Portugal) i april. Felix fick tillbaka situationen under kontroll under South European Trophy. Han körde några utmärkta kvalificeringsheat, inklusive en tredje plats, innan han avslutade med den bästa tävlingen sedan början av säsongen."
Felix tog sig upp från 27:e till 13:e plats under finalen, och vann med lätthet den värdefulla kvalificeringen till European Championship.

 

Felix-Nilsson.jpgFrån nord till syd...
Felix Nilsson har svensk bakgrund, mer exakt från Stockholmsregionen, men bor den största delen av tiden i Schweiz och tävlar därför med schweizisk licens. Detta är orsaken till att han tävlade i South European Trophy i Frankrike och inte i North European Trophy i England. Han drog fördel av denna CIK tävling för att på ett strålande sätt kvalificera sig för den avslutande etappen i European Championship, i vilken denna ambitiösa förare är fast besluten att visa att han kan sikta högre och högre...

 

Konstanta framsteg tävling efter tävling
Trots att han ännu saknar lite erfarenhet i tävlingar på hög nivå, vet Felix Nilsson att han kan lita på LM Karting teamets kompetens. "Det är mycket intressant att hjälpa en ung förare som Felix för att han måste lära sig mycket på väldigt kort tid", säger Ludovic Miretti, hans team manager. "Att börja i KF3 utan erfarenhet är en mycket stor utmaning, men han har tagit detta på stort allvar och ser framåt mot att nå toppen så snart som möjligt. I början av april var till exempel gruppen av deltagare i WSK Master Series i Castelletto di Branduzzo (Italien) utmärkt, både vad gäller antal och kvalitet. Felix hamnade dock endast på 48:e plats i tidskvalificeringen, men körde ett rent kvalificerings-race och tog sig in bland de 34 finalisterna. Det var synd att han sedan inte var lika framgångsrik."

Gli ultimi comunicati Felix NILSSON

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Connessione

Partner