Versão Português English version Version française

COMUNICATI

AVG Racing - Comunicato n°7

07/03/12 De overwinning laat niet op zich wachten bij AVG
AVG Racing - WSK - Master Series - La Conca

AVG-2012.jpg

 

Bij het begin van dit nieuwe seizoen 2012 moest het AVG Racing team niet lang wachten op de overwinning. Na een uitstekende Winter Cup, waar hij de tweede plaats haalde, bevestigde Arnaud Kozlinski al snel zijn talent en won hij in La Conca met meesterhand de eerste wedstrijd van de WSK Master Series. Maar ook Simo Puhakka en Dylan Davies, die allebei ontzettend goed reden, deden de kleuren van AVG en PCR weer schitteren, daar in het zuiden van Italië.

 

Het klikte meteen tussen het AVG Racing team van Anton Van Grunsven, het Italiaanse merk PCR, motorbouwer TM en de Franse coureur Arnaud Kozlinski. Samen delen ze dezelfde gedrevenheid om hard te werken, er tegenaan te gaan... en te winnen! "Ik keek er erg naar uit om in La Conca te rijden, want sinds het wegdek van het circuit vernieuwd is, biedt het asfalt een ongelofelijke grip en is het een goed testterrein voor het chassis. We zetten al een uitstekende prestatie neer in februari in Lonato; hier moesten we het minstens even goed doen, want de omstandigheden zijn helemaal anders", vertelt "Koko", zoals hij in de paddock wordt genoemd.
Al in de testritten veroverden Arnaud Kozlinski en zijn teamgenoot Simo Puhakka een plaats in de top-10; op de startgrid van de Finale 1 stonden ze net achter elkaar. Tijdens die Finale 1 klommen de twee coureurs van PCR-AVG samen omhoog en scheurden ze respectievelijk als 3e en als 4e over de eindstreep. Een bemoedigend eerste resultaat op zaterdag!
Zondag zetten ze hun succesverhaal verder, in het bijzonder Koko. "We hadden zaterdag al heel goed gereden. Een bewijs daarvan is dat we een beste rondetijd haalden. We hebben onze banden goed gebruikt en ik heb in de Finale 2 een mooie, aanvallende race gereden, nadat ik in mijn twee manches respectievelijk eerste en tweede was geëindigd." Na een 25 km lange inspanning reed Kozlinski als grote overwinnaar over de eindstreep, tot grote vreugde van het AVG Racing team, dat de PCR-TM, door hen afgesteld met de reeds befaamde knowhow, zag triomferen. De Fin Simo Puhakka, die een beetje ingesloten zat in het peloton, kon uiteindelijk toch weer bij de top-10 komen en eindigde negende.
De Nederlander Sinan Van der Raad, die 18e eindigde in de Finale 1, profiteerde van de Finale 2 om terrein te winnen en naar de 17e plaats door te stoten. In het algemene klassement van de WSK Master Series heeft Kozlinski al 60 punten, waarmee hij aan de leiding komt te staan.

 

Start-KZ1.jpg

 

Dylan Davies rolt de top-3 binnen

Al even indrukwekkend zijn de vorderingen van Dylan Davies in de categorie KZ2, op het circuit van Conca, waar hij in 2011 al een schitterende prestatie leverde. Na een ietwat ontgoochelende 17e plaats in de tijdritten, reed hij twee heel mooie kwalificatiemanches en mocht hij in de Finale 1 vanuit de derde plaats vertrekken. Het was ook op de derde plaats dat hij deze race eindigde. In de Finale 2 zat Davies na een uitmuntende start alweer in het koppeloton. En hoewel hij hoopte op een nieuwe podiumplaats, moest hij uiteindelijk jammer genoeg opgeven.

 

Dylan-Davies-KZ2.jpg

Gli ultimi comunicati AVG Racing

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Connessione

Partner