Versão Português Versione italiana English version

COMMUNIQUÉS

Beitske VISSER - Communiqué n°15

02/03/11 Voor het eerst bij de top-5 van de KZ1
Beitske VISSER - WSK - Master Series - La Conca

Visser-Start-KZ1.jpg

 

Net als tijdens de Winter Cup, die twee weken eerder werd gereden, liet de zon verstek gaan tijdens de opening van de WSK Master Series op 25, 26 en 27 februari. Het regende hard op het circuit van La Conca, in het zuiden van Italië, waardoor de omstandigheden op de baan bijzonder moeilijk waren. Niet dat Beitske Visser zich liet afschrikken: ze profiteerde ervan om nog meer ervaring op te doen, zowel in het eigenlijke pilootwerk als in de afstelling van het materiaal. Dankzij haar keiharde inspanningen gaat het prestatieniveau van de Nederlandse er steeds op vooruit en duikt ze nu zelfs de top-vijf van de hoogste categorie van het karten in.

 

Visser-Beitske.jpgDe intensieve deelname van Beitske Visser aan de grote, internationale meetings levert haar ongelooflijk veel ervaring op. Ze is nog piepjong (op 10 maart 2011 wordt ze 16), maar nu al is ze goed bezig haar toekomst in de autosport voor te bereiden en blijft haar benijdenswaardige palmares in het karten steeds aangroeien. Moeilijke races, zoals deze eerste wedstrijd van de WSK Master Series, dragen er ongetwijfeld toe bij dat het niveau van de jonge Nederlandse blijft stijgen, want met haar mentale kracht slaagt ze erin om complexe situaties in haar voordeel om te zetten. Ze geeft uitleg.
"Het eerste deel van de wedstrijd was moeilijk. Bij het tijdrijden was de afstelling van het materiaal niet optimaal en door de regen lag de baan er zaterdag heel glad bij. Maar ondanks alles bleef ik maar vooruitgaan, om die dag als zevende te eindigen in de finale van de KZ1. Zondag was het weer droog en klom ik nog verder op."
Ook al werd Beitske in de twee manches respectievelijk zesde en achtste, ze was niet tevreden over de prestaties van de motor. "We zijn samen met de motormonteur van TM op zoek gegaan naar een oplossing en in de finale kon ik heel wat beter van me af bijten. Ik geef wel toe dat ik een kleine fout maakte, waardoor ik achterop raakte tegenover de kopgroep, maar ik heb tot het einde alles gegeven. In de laatste ronde haalde ik de Engelsman Gary Catt in, om vijfde te eindigen." Een uitstekend debuut op haar eerste echte KZ1-meeting...

 

Titelverdedigster

Dit seizoen heeft Beitske Visser zich voorgenomen om haar titel in de WSK Master Series, die ze in 2010 glansrijk veroverde, met hand en tand te verdedigen... met het verschil dat het niveau nu wel een heel stuk hoger ligt dan vorig jaar. "Dit jaar ben ik overgestapt naar de KZ1, zeg maar de eerste divisie van de categorie 125cc met versnellingsbak, terwijl ik in 2010 nog in de KZ2 reed. Ik moet het dus opnemen tegen de kampioenen van Europa en zelfs van de hele wereld. Maar dat verandert niets aan mijn ambities. Ik ben vastberadener dan ooit om te winnen."

 

De race in een nieuw formaat

De organisators van de WSK Master Series hebben de planning van het weekend in de groep van de KZ1-KZ2 met 125cc motor en versnellingsbak helemaal gewijzigd. Voortaan rijden de beste piloten van deze competitie een finale op zaterdag en nog een op zondag. Zo kunnen ze mechanische euvels of schade door aanrijdingen tijdens de eerste race nog goedmaken tijdens de tweede race. De prefinale is echter verdwenen en er staan nog slechts twee kwalificatiemanches op het programma. De piloten moeten dus leren om sneller in actie te treden en hun materiaal in een heel korte tijd bij te stellen. Maar dat is een kunst die Beitske Visser al goed onder de knie heeft.

Les Derniers Communiqués Beitske VISSER

Facebook Twitter Google+ Pinterest

ConnexionPartenaires