Versão Português Versione italiana English version

COMMUNIQUÉS

Beitske VISSER - Communiqué n°24

28/06/11 Het mooie weer blijft aanhouden
Beitske VISSER - WSK - Euro Series - La Conca

Beitske-Visser-KZ1.jpg

 

Na haar recente prestatie op het Europese Kampioenschap en haar overwinningen in de WSK Master Series en de BNL Series, loopt Beitske Visser over van vertrouwen. Dat bewees ze op het circuit van La Conca, waar ze een nieuwe mijlpaal bereikte: nadat ze een heel weekend lang strijd leverde met de wereldelite van het karting, mocht ze er haar eerste podiumplaats in de WSK Euro Series in KZ1 vieren. De inspanningen van de 16-jarige Nederlandse hebben nog maar eens vruchten afgeworpen...

 

Beitske Visser slaagt er uitstekend in om haar vrouwelijke gevoeligheid en haar drang naar perfectie ten volle te benutten. Het resultaat is dat ze in elke race weer beter presteert. In het snikhete Zuid-Italië kwam het erop aan koelbloedig te blijven en de situatie goed in te schatten, om het materiaal aan de extreme hitte en de buitengewone gripomstandigheden te kunnen aanpassen.
"De piste werd kort voor de race vernieuwd. Met de onmenselijk hoge temperaturen van de voorbije dagen - op het wegdek was het bijna 45° - was de grip op het asfalt onvoorstelbaar. Het werd een uitputtingsslag. Je moest je echt helemaal geven, op de juiste baan blijven en vooral geen fouten maken", vertelt de Nederlandse. Maar tijdens de talrijke wedstrijden overal in Europa en in het bijzonder in Italië, had Beitske al bewezen dat ze zich aan de omstandigheden kan aanpassen, ook aan een wegdek met een hoge grip.
Om te beginnen zette ze de vierde beste tijd neer in de testritten. Na de uitstekende kwalificatiemanches ging ze ook bijzonder sterk van start in de eerste finale. Aan de kop van het peloton ging het er behoorlijk ruig aan toe. "Helaas, in het laatste deel van de race zou een probleem met mijn voorbanden de pret bederven. Toch heb ik tot het einde gestreden om Marco Ardigo achter me te houden en de vijfde plaats te halen."
De volgende dag presteerde haar chassis van Intrepid, in de kleuren van Praga, heel goed, ondanks de extreme grip. Met haar TM-motors, voorbereid door het Franse team van Tec-Sav, eindigde ze zelfs tweede in een manche, waar ze de tweede beste ronde van de race reed. "Ik ben in de tweede finale opnieuw heel goed gestart. Na enkele rondes kwam er geen verandering meer in de rangschikking. Ik reed vierde, maar zag toen dat een coureur gestraft werd; ik koos dus om mijn positie veilig te stellen en voor de derde trede van het podium te gaan. Na het uitblijven van het succes in de eerste wedstrijden van de WSK Euro Series, was ik heel blij met dit resultaat."
Aangezien de tweede finale meer punten oplevert dan de eerste, maakte Beitske Visser dus plots een grote sprong naar de tiende plaats van het voorlopige klassement van de WSK, met nog één wedstrijd te rijden.

 

Beitske-KZ1.jpg


WSK Euro Series

Daar het Europese Kampioenschap en de Wereldbeker in slechts één meeting worden betwist, is de WSK Euro Series de belangrijkste competitie die uit meerdere wedstrijden bestaat (vier in 2011). In het KZ1-peloton, waar Beitske Visser het tegen de beste coureurs van de wereld opneemt, geven de deelnemers elkaar niets cadeau. Het vergt al bijzonder veel toewijding om je plaats te behouden en nog eens zoveel om in het klassement omhoog te klimmen. Ondanks haar jeugdige leeftijd (ze is amper 16) en haar nog beperkte ervaring in de KZ1, is Beitske Visser al perfect in deze - toch moeilijke - categorie geïntegreerd. Ze bestuurt een kart met aangejaagde 125cc-motor van meer dan 45 pk en versnellingsbak voor slechts 175 kg. Wat de verhouding gewicht/vermogen betreft is dit ongetwijfeld het beste wat er in het traditionele karting bestaat!

Les Derniers Communiqués Beitske VISSER

Facebook Twitter Google+ Pinterest

ConnexionPartenaires