Versão Português Versione italiana English version

COMMUNIQUÉS

Felix NILSSON - Communiqué n°5

27/02/12 Fylld av Energi inför 2012
Felix NILSSON - Winter Cup - Lonato

Felix Nilsson har precis börjat köra i den nya internationella karting säsongen och siktar ännu högre än vad han gjorde under 2011. Under det andra året i KF3 klassen - som är juniorernas - har den svenske föraren i avsikt att visa de ansenliga framsteg han gjort sedan förra året. Som ny rekryt i det mycket konkurrensbetonade teamet Energy Corse, är Felix besluten att slåss i toppen. Under 2012 års första viktiga tävling, i Winter Cup, gav han ett perfekt exempel på vad han tänker göra...

 

Felix-Nilsson-Winter-Cup.jpg

 

Nytt år, nya färger! I norra Italien bar Felix Nilsson de vit-blå-röda färgerna som tillhör Energy Corse team, två gånger vinnare i European Karting 2011. Det omedelbara samförståndet mellan de två parterna förklarar Felix så här:
"Teamet är verkligen professionellt. Varje person har en bestämd roll och förberedelsearbetet går mycket snabbt. Energy chassit beter sig annorlunda jämfört med chassit jag hade under 2011. Körningen måste vara mjukare, men det är förvånande var effektivt det är. Vi har lagt mycket tid på att studera den data vi fått in och det hjälper till att göra framsteg. Vad gäller motorn kommer jag att kunna räkna med TM motorer som förses av Frédéric Dettings från GKS, som ju har ett utmärkt anseende".
I Lonato använde Felix Nilsson sin Energy-TM på ett utomordentligt sätt. Han uppnådde tävlingens tredje bästa varvtid två gånger. Tyvärr dogs han in i en kollision som hindrade hans fantastiska prestation just då han var mycket nära att säkra sin plats inför slutfasen."Winter Cup ser jag som en lämplig träning inför den riktiga säsongens debut, d.v.s. WSK Master Series i Mars. Jag är fast besluten att bekräfta min fulla potential".

 

Debriefing
Felix Nilsson, ambitiös och fokuserad, vill inte lämna något åt slumpen. Vid slutet av varje tävling utför han en slags självbedömning. Han analyserar alla positiva och negativa aspekter i tävlingens faser, inte bara vad gäller körningen, men även hur han hanterat tävlingen, sina känslor och sinnesstämningen. Den här typen av analys hjälper honom att bli bättre inför följande tävling.

 

Hastigheten finns, utan tvekan!
Under den fria träningen var Felix Nilsson ofta bland de snabbaste förarna. "Det är alltid underbart att ligga i toppen i tidsschemat, det gör att jag blir ännu mer besluten att göra bra ifrån mig. Efter den fria träningen kände jag att jag skulle kunna placera mig bland de 10 bästa i kvalificeringen. Tyvärr hade däcken jag använde under tävlingen sämre fäste än de jag hade på under den fria träningen och min grupp var inte den snabbaste. Jag körde på fjärde bästa tid i Grupp 3, och det motsvarade 30:e plats (på 104 deltagare). Jag var tvungen att starta från rad 6 i varje heat och det var inte precis det lättaste här i världen!"

 

Felix-Nilsson.jpg

Les Derniers Communiqués Felix NILSSON

Les Courses Associées

logo
Winter Cup
KZ2 / KF2 / KF3
Facebook Twitter Google+ Pinterest

ConnexionPartenaires