Versão Português Versione italiana English version

COMMUNIQUÉS

Beitske VISSER - Communiqué n°35

02/04/12 Een eerste, positieve ervaring!
Beitske VISSER - ADAC Championship - Oschersleben

Beitske Visser (17 jaar) maakte een groot debuut in oneseater op het circuit van Oschersleben in Duitsland. De Nederlandse autocoureuse, die met het Lotus Team het Adac Formel Masters Kampioenschap 2012 rijdt, toonde meteen een flink staaltje van haar snelheid en liet er geen twijfel over dat ze maar één doel voor ogen heeft: het podium. Een aanrijding verhinderde haar ervan een mooie plaats te halen in de derde race. Maar ze beet flink van zich af in de eerste race, waar ze negende werd, en vooral in de tweede race, waar ze een heel verdienstelijke vijfde plaats haalde.

 

Visser_JK02254.jpg

 

De oefenperiode van het tussenseizoen zit er helemaal op en voor Beitske Visser is de strijd nu echt losgebarsten. In het oosten van Duitsland stond de Nederlandse voor de opdracht het heel specifieke circuit van Oschersleben te temmen in de oneseater waarmee ze het hele seizoen 2012 zal rijden: een Dallara met een 1.6-motor van Volkswagen, die bijna 150 pk haalt. Ze toonde al snel dat ze klaar was om deze nieuwe uitdaging aan te nemen: tijdens de eerste tests van vrijdagmorgen zette ze een knappe tweede tijd neer, vóór een hele rist coureurs met flink wat meer ervaring.

 

In de kwalificatieronde reed ze een bemoedigende vijfde tijd. Helaas maakte ze bij de start van de eerste race een klein foutje. "Ik keek heel geconcentreerd naar de rode lichten, die één na één uitgaan. Maar in het autoracen is er één meer dan in het karting. En dus schoot ik te vroeg weg... Ik remde nog, maar het was te laat en ik kreeg straftijd aan mijn broek. Dat is jammer, want het was anders een goede race. We hadden de slickbanden opgezet, maar toen begon het te regenen. In die condities was ik heel snel en het lukte me zelfs om van de zevende naar de derde plaats door te stoten. Met de straftijd van 30 secondes moest ik uiteindelijk toch genoegen nemen met de negende plaats."

 

Tijdens de twee volgende races waren de weersomstandigheden beter en lag de piste er mooi droog bij. In de tweede race maakte Beitske Visser geen enkele fout en ging ze als vijfde over de eindstreep. Een eerste, echt veelbelovend resultaat... "In de derde race was ik goed gestart, maar in de eerste bocht zat het tegen, waardoor ik naar de achtste positie terugviel. Het is niet gemakkelijk om in te halen in een oneseater, maar ik heb toch enkele plaatsen kunnen winnen." Hoewel Beitske heel snel was, moest ze jammer genoeg opgeven na een aanrijding, net toen ze voor de vijfde plaats aan het vechten was.

 

Visser_JK02800.jpg

 

De Nederlandse coureuse maakt een balans op van deze eerste meeting in de Adac Formel Masters. "De samenwerking met het team verliep heel goed. Ik heb kunnen bewijzen hoe snel ik ben en heb mijn eerste punten binnen. Het Kampioenschap belooft heel open te worden. Ik kijk er ook naar uit om in eigen land te rijden, in Zandvoort, een circuit dat ik goed ken." De volgende racedagen voor de Nederlandse staan voor 4, 5 en 6 mei op de agenda.

Les Derniers Communiqués Beitske VISSER

Les Courses Associées

Facebook Twitter Google+ Pinterest

ConnexionPartenaires