Versão Português Versione italiana English version

COMMUNIQUÉS

Beitske VISSER - Communiqué n°42

Beitske-1.jpg

 

Al van kinds af aan had Beitske Visser, nu 17, de gewoonte om zichzelf bij het begin van elk seizoen heel hoge doelstellingen op te leggen... en die nog te halen ook! Het was al zo in het karting, waar de Nederlandse alle treden beklom, tot de hoogste categorie. Ook toen ze op de oneseater overstapte, werden haar inspanningen met de overwinning beloond. Deze jonge belofte van de autosport was een van de grote revelaties van het Adac Formels Masters Kampioenschap 2012, waar ze twee maal als eerste over de eindstreep ging. Vandaag staan de deuren van de Formule 3 voor haar open; ze mag er bij het prestigieuze Lotus Team rijden!

 

In het begin van 2012 besliste Beitske Visser om de grote sprong van het karting naar de oneseater te wagen in het kader van de Adac Formels Masters, een kampioenschap dat voornamelijk in Duitsland, maar ook in Nederland en Oostenrijk werd gereden. "Eerst twijfelde ik eraan nog wat in het karting mee te rijden, maar ik heb snel de knoop doorgehakt en beslist me 100% op de autosport te concentreren", geeft Beitske toe. "Algemeen beschouwd was het een heel positief jaar, ook al werd mijn seizoen overschaduwd door twee ongevallen, waardoor ik niet verder dan een achtste plaats in het algemene klassement kon komen." Inderdaad, een probleem met de remmen op het circuit van Zandvoort deed de Nederlandse in volle vaart de banden in vliegen. Hevige rugpijn dwong haar ertoe de Sachsenring links te laten liggen.

 

Een dekselse ervaring
In september zag ze dan weer de race op de Nürburgring aan haar neus voorbijgaan, doordat ze na een nieuw ongeval last had van een pijnlijke hand. Maar dankzij haar grote, mentale kracht, werd Beitske Visser alleen maar sterker. "Ik heb in 2012 veel ervaring opgedaan en enorm veel bijgeleerd: ik kreeg niet alleen de kans om prestigieuze circuits te ontdekken, maar leerde ook een oneseater besturen, gegevens analyseren, de beste instellingen zoeken, enzovoort." Altijd weer geeft ze blijk van een uitzonderlijke prestatiedrang en de wil om te winnen.

 

Beitske-2.jpg

 

Twee overwinningen in 2012
Vanaf de eerste race van het seizoen, in Oschersleben, speelde ze het al klaar om een podiumplaats te halen. En hoewel ze een maand later tijdens de eerste wedstrijddag een ongeval had, kroop ze op zondag toch weer moedig in haar oneseater en haalde ze ook nog eens de overwinning binnen! "In eigen land winnen, was een onvergetelijke ervaring." Het zou geen alleenstaande krachttoer zijn, want in de zomer haalde ze alweer een slag binnen op de Nürburgring. Het lijdt geen twijfel dat Beitske Visser op vriend en vijand indruk maakt: ze is uiterst snel zodra ze de piste oprijdt, in staat om het beste uit haar banden te halen, begiftigd met een formidabele vechtlust en vastberaden om de absolute top te halen. Met Beitske is het tijdperk van de "girl power" aangebroken!

 

Beitske-3.jpg

Les Derniers Communiqués Beitske VISSER

Facebook Twitter Google+ Pinterest

ConnexionPartenaires