Versão Português Versione italiana English version

COMMUNIQUÉS

Beitske VISSER - Communiqué n°31

03/11/11 Beitske overtreft zichzelf
Beitske VISSER - WSK - Final Cup - Ortona

De WSK Final Cup, de laatste belangrijke, internationale ontmoeting van het Europese seizoen voor de elite van het karting, was een niet te missen evenement voor de experts van de categorie KZ1. Het merendeel van de beste coureurs ter wereld was erbij in Ortona, aan de Adriatische kust in Italië. Beitske Visser, die deze keer weer in de oranje kleuren van het Intrepid chassis reed, kreeg het bij het begin van de wedstrijd en in de kwalificatierondes behoorlijk hard te verduren. Maar ze liet zich niet uit haar lood slaan en dankzij haar strijdlust en reële competitiviteit ging de Nederlandse in de finale als vijfde over de eindstreep!

 

Visser-KZ1.jpg

 

Het seizoen loopt op zijn einde voor Beitske Visser, maar dat belet niet dat ze bij elke nieuwe race telkens weer aan de start verschijnt met maar één doel voor ogen: de overwinning. De jonge Nederlandse, die terecht de beste vrouwelijke coureur van het internationale kartingseizoen 2011 wordt genoemd, zette haar tanden in een uitdaging van formaat: de WSK Final Cup, die in één enkele meeting werd gereden. In Ortona ondervond ze nog maar eens dat zelfs het kleinste probleem een hoop ellende kan veroorzaken. "Tijdens de tijdrit is mijn ketting gebroken. Ik heb mijn tijd gelukkig nog kunnen verbeteren in de resterende rondes. In de eerste manche moest ik vanuit de 16e positie vertrekken, terwijl ik in de vrije testritten echt wel bij de snelsten was."

 

Beitske-Visser.jpgHoewel Beitske Visser (Intrepid/TM-Tecsav) vastberaden was om terug te komen, werd ze bij de eerste start al aangereden. Door de schade aan haar chassis werd ze helemaal naar achter in het peloton gekatapulteerd. In de tweede manche zette ze een erg knappe prestatie neer en slaagde ze erin om van de 29e naar de 15e plaats op te klimmen. Helaas gooide een motorbreuk in de laatste manche roet in het eten. "Vanuit de 24e positie moeten starten in de prefinale, dat had ik niet echt verwacht. Gelukkig ben ik goed gestart en doordat ik tijdens de race uitstekende tijden reed, kwam ik als 14e over de eindstreep."
Een nieuwe opeenhoping van karts bij de start van de finale kostte Beitske alweer enkele plaatsen. Ze kon de zestien resterende rondes dus best gebruiken om terug te komen. Na ontelbare inhaalmanoeuvres, waarvan eentje in de laatste ronde, eindigde ze vijfde in deze WSK Final Cup. "Ik ben blij dat ik constant bij de snelsten was, ook al werd ik vaak afgeremd door de grote drukte op de baan." De problemen tijdens de kwalificatierondes hebben haar misschien een eventuele podiumplaats gekost, maar Beitske Visser bewees nog maar eens hoe snel en strijdlustig ze is!

 

Richting Las Vegas

De 15e editie van de beroemde Supernationals vindt plaats in de week van 20 november op de parking van het Rio Hotel in Las Vegas (Verenigde Staten). Deze ietwat gekke race, die bijna 500 coureurs verenigt, zal Beitske Vissers laatste kartingoptreden van het jaar zijn. Niemand twijfelt er dus aan dat ze alles op alles zal zetten om 2011 in schoonheid te eindigen en haar ontgoocheling van vorig jaar te doen vergeten. Toch zullen we de Nederlandse nog vaak op het circuit zien, want ze heeft nog een reeks tests in one-seater op het programma staan.

Les Derniers Communiqués Beitske VISSER

Les Courses Associées

logo
WSK - Final Cup
60 Mini / KZ1 / KZ2 / KF2 / KF3
Facebook Twitter Google+ Pinterest

ConnexionPartenaires