Versão Português Versione italiana Version française

PRESS RELEASES

CIK-FIA - Press release n°157

22/05/19 Striden för de Europeiska titlarna tar sig till Sverige
CIK-FIA - European Championship - Kristianstad

Innan resultaten är färdiga i Le Mans (FRA) i slutet av juli, kommer 2019 FIA Karting European Championship - OK & Junior att komma till Kristianstad (SWE), från 31 maj till 2 juni, för en avgörande tävling. De två första europeiska mötena har ännu inte fastställt en exakt hierarki mellan deltagarna. För denna tredje omgången lovas att fältet kommer att vara fullt med nästan 190 förare.

 

KSP_190227_FIA_Karting_Instagram_Kristianstad.JPG 

Attraktiviteten av FIA Karting European Championshop - OK & Junior bekräftas efter varje race, liksom Sveriges uppkomst på den internationella scenen. Utsikterna för FIA Karting World Championship - OK & Junior som kommer att äga rum i början av september i Finland har också motiverat många skandinaviska förare att deltaga i de internationella kategorierna.


Den mycket älskade Åsumringen, 1221 m lång, kommer att bli den tredje av fyra europeiska tävlingar i år på en kurs som är gynnsam för spektakulära sammandrabbningar på Swedish Kart Grand Prix. Det mycket positiva minnet av 2018 FIA Karting World Championship - OK & Junior hålls i Kristianstad som välkomnar för en högkvalitativ konkurrens i hjärtat av Skåne, nära Danmark.


De europeiska titlarna är fortfarande mycket öppna efter de två första mötena. Omständigheter har inneburit att ingen tävlande ännu har tagit någon fördel i någon av de två kategorierna, vilka har haft olika vinnare varje gång och överaskande prestationer från visa uppstickare. Men observatörer förutsäger att svenska tävlingen kan markera säsongens vändpunkt.


Väldigt jämn kamp i Junior
Thomas Ten Brinke (NLD) har för närvarande varit mest konsekvent för fronten av OK-Junior-kategorin. Men Marcus Amand (FRA) och Alexander Dunne (IRL) bekräftade sin uppgång i Genk. Konsekvent och snabb, Robert De Haan (NLD) är en tävlande att följa, medan Tuuka taponen (FIN) överaskande tog hem vinsten i Frankrike, och Nikita Bedrin (RUS) är sugen på revange sedan tävlingen i Le Mans (FRA). En reaktion förväntas från Jamie Day (ARE), Andre Kimi Antonelli (ITA), och James Wharton (AUS), vilka samtliga har presterat under sin vanliga potential. Svenskarna William Siverholm, Norton Andreasson och Theo Wernersson kommer utan tvekan att påverka dagens tävlingar på banan.


Preliminär klassificering av FIA Karting European Championship - Junior före det tredje eventet i Kristianstad:
1- Thomas Ten Brinke - 49 poäng
2- Marcus Amand - 43 poäng
3- Alexander Dunne - 38 poäng
4- Tuuka Taponen - 35 poäng
5- Nikita Bedrin - 23 poäng


OK: en liten fördel för Patterson
Vinnaren på Angerville (FRA) och tvåan vid Genk (BEL), Dexter Patterson (GBR) är utan tvekan en favorit. Men hans dominans kan mycket väl utmanas av den nuvarande världsmästaren, Lorenzo Travisanutto (ITA), som visade imponerande effektivitet i finalen i Belgien. Gabriele Minì (ITA) är till viss del favoriserad till framgång, och är fortfarande en seriös utmanare. Mindre kända förare hade möjlighet att göra sig synliga i topp fem: Juho Valtanen (FIN) i öppningsfasen, Ben Dörr (DEU) och Morgan Porter (GBR) i det senaste mötet. Trots att de är ansedda att vara utmanare har Taylor Barnard (GBR), Luigi Coluccio (ITA) och Pedro Hiltbrand (ESP) ännu inte lyckats av olika skäl. Svenska förare som Dino Beganovic och Noah Milell kommer att ha några bra kort att spela på sin hemmabana.


Preliminär klassificering av FIA Karting European Championship - OK före det tredje eventet i Kristianstad:
1- Dexter Patterson - 58 poäng
2- Lorenzo Travisanutto - 43 poäng
3- Gabriele Minì - 35 poäng
4- Dilano Van T'Hoff - 30 poäng
5- Juho Valtanen - 29 poäng


Tävlingen kan följas på via officiella FIA Karting Championship appen för iOS och Android mobila enheter, och via www.cikfia.com.


Kvalificeringsträning äger rum fredagen den 31 maj mellan 17:00 och 18:55. Kvalificerings heaten tar upp hela dagen från lördag 1 juni från 9:45 till 18:35 innan de avslutas på söndagen den 2 juni från 10:45 till 12:40. Juniorfinalen börjar klockan 14:00, och OK-finalen börjar kl 15:00.

Latest CIK-FIA press releases

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Log inPartners