Versão Português Versione italiana Version française

PRESS RELEASES

Beitske VISSER - Press release n°6

29/06/10 Overwinning voor Beitske
Beitske VISSER - European Championship - Varennes / Allier

Beitske-Visser.jpg

 

Het is al acht jaar geleden dat een meisje het Europees Kampioenschap Karting nog eens won. Op 15-jarige leeftijd slaagde Beitske Visser er in het Franse Varennes sur Allier in om deze titel in de wacht te slepen, op het snelste circuit van het seizoen. Het talent van de Nederlandse lijkt onstuitbaar, ze finishte als 4de. Dat is een grote sprong voorwaarts tijdens deze eerste deelname aan het EK KZ2.

 

Podium-C1.jpgBeitske wachtte vol ongeduld op deze overwinning in de KZ2. Het zat er al een paar weken aan te komen, en de jongedame heeft zeer hard gewerkt om dit doel te bereiken. Eindelijk was het zo ver, op het circuit van Varennes waar de snelheden 150 km/h en meer halen, de gemiddelde snelheid ruim 100 km/h is en de coureurs op 3 cm van de grond zitten. Je moet dus heel wat lef hebben, zo laat mogelijk durven afremmen, de juiste strategie voor de race kiezen en 20 minuten lang in opperste concentratie racen. Beitske behaalde ook zeer mooie resultaten in de kwalificatierondes, waar het van cruciaal belang is dat je geen fouten maakt en je je banden goed op temperatuur krijgt. Dat ze dat kan, bewijst haar vertrek vanuit poleposition aan het begin van het weekend. Tijdens de vier tijdritten bewijst ze maar liefst twee keer wat ze in haar mars heeft, en haalt de snelste rondetijd.


"Ik had het volste vertrouwen in mezelf bij de eerste van de twee cruciale races," vertelt Beitske. "In Varennes is het moeilijk om uit het peloton los te komen, want de zuiging die optreed zorgt ervoor dat iemand achter je kan blijven, ook al is die wat langzamer. Maar desondanks denk ik dat ik afstand kan creëren." Die voorspelling kwam gelukkig uit. Beitske lag op kop vanaf de 4de van de 17 rondes in de wedstrijd, en kon dit hoge ritme goed volhouden. Zo kon ze ontsnappen aan een aanval van haar achtervolgers. Puik werk!

 

Niets kon Beitske meer tegenhouden, en in de 2de round vertrok ze met dezelfde zin om te winnen. Maar dit keer had ze minder geluk: "De tweede round begon zo'n beetje net als de eerste, en ik voelde me heel goed in mijn Intrepid-TM. Ik ben als snelste vertrokken. Een van de coureurs haalde me al vlug in, maar ik kon hem ook meteen weer inhalen. Daarna werd ik op een minder nette manier ingehaald en ik verloor een paar plaatsen. Toen ik die plaatsen wilde terugpakken, werd ik van achteren hard geduwd en vloog ik tegen een andere kart, en kwam zo in een kop-staartbotsing. Dat was echt heel jammer, want de coureurs weten heel goed dat camera's al hun manoevers filmen. De persoon die dit veroorzaakte, kon dus alleen maar gedeclasseerd worden, en dat gebeurde dan ook. Intussen verloor ik wel een grote kans om te bewijzen, want als ik ook de tweede round had gewonnen, was ik Europees vice-kampioen geworden. Jammer, want samen met het team van Intrepid en de motoren van Tec'Sav hebben we supergoed gewerkt."

 

Met de tweede plaats in de WSK Euro Series en nu dan ook vierde op het EK heeft Beitske op een paar maanden tijd naam gemaakt in het internationale kartingcircuit. Dat bewijzen ook de vele felicitaties, het applaus en de positieve reactie die ze ontving tijdens de prijsuitreiking, waar ze onder de tonen van het Nederlandse volkslied op het hoogste treetje van het podium stond.

 

Beitske-Visser-KZ2.jpg

Latest Beitske VISSER press releases

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Log inPartners