Versão Português Versione italiana Version française

PRESS RELEASES

AVG Racing - Press release n°4

18/03/11 Knappe bezetting bij AVG
AVG Racing - WSK - Euro Series - Sarno

Team-AVG-2011.jpg

 

Met coureurs als de ervaren Manuel Renaudie of de jonge Dylan Davies heeft AVG Racing een uitstekend seizoen 2010 achter de rug. Keer op keer bewees het team van AVG, een waardige vertegenwoordiger van het prestigieuze merk PCR, dat het bij de top van het internationale karting hoort. Team manager Anton Van Grunsven vliegt er ook in 2011 weer met volle kracht in en gooit voor de WSK-series (Master en Euro) maar liefst vijf rijders in de strijd: vier in de KZ en één in de KF in Sarno.

 

De grote wedstrijden van de Internationale Federatie in optimale omstandigheden voorbereiden en zo goed mogelijke resultaten meepakken: dat waren de doelstellingen van AVG Racing toen de jongens hun eerste verplaatsingen van het seizoen deden, naar Italië. Het niveau lag in alle internationale categorieën nog een stuk hoger dan vorig jaar, waardoor de coureurs in de kleuren van het Nederlandse team voor een zware taak stonden.
"We wisten dat de eerste verplaatsingen van 2011 moeilijk zouden zijn, maar voor ons was het belangrijk dat we naar La Conca en Sarno gingen om onze karters de gelegenheid te geven zoveel mogelijk kilometers te doen. Ze hadden het allemaal nodig om het ritme van de competitie weer te pakken te krijgen" - aldus Anton Van Grunsven. "Manuel Renaudie heeft beslist om geen wedstrijden meer te rijden, maar we kregen versterking van een andere Fransman, Tony Lavanant, die in 2008 het Europese Kampioenschap in de categorie KZ2 won. Tony heeft de afgelopen twee jaar niet veel gereden en moet dus de feeling met zijn kart terugwinnen. Dylan Davies, die er in 2010 ook al was, rijdt opnieuw met ons. Dit is pas zijn tweede jaar in de KZ2 en hij heeft nog heel wat in petto. Ook Sinan Van der Raad is er weer bij. Hij reed meerdere seizoenen in de categorie KF en heeft zich met de KZ1 op een nieuwe uitdaging gestort. De vierde die in Italië van de partij was, Roy Geerts, is een jonge karter. Hij heeft nog niet veel internationale ervaring, maar barst wel van de zin om snel hogerop te klimmen."
De eerste wedstrijd van de WSK Euro Series in Sarno leverde misschien niet de resultaten op die de vertegenwoordigers van het team hadden gehoopt, maar tijdens de WSK Master Series in La Conca hebben ze heel wat bijgeleerd. De finale in de KZ1 van zaterdag eindigde met een vijfde plaats voor Tony Lavanant, drie plaatsen voor zijn teammakker Sinan Van der Raad. In het peloton van de KZ2 deed Dylan Davies een verbazingwekkende stap omhoog. Na de teleurstellende tijdritten eindigde hij op een schitterende vierde plaats in zijn categorie, terwijl Roy Geerts de zevende plaats haalde. Ook deze laatste ging erop vooruit en eindigde zondag zelfs zesde in de KZ2-finale. Lavanant werd 7de in de KZ1.

 

DAVIES-DYLAN.jpg


KF en KZ op het programma

Met AVG Racing weet fabrikant PCR dat hij kan rekenen op een perfect gestructureerd team, dat de zichtbaarheid van het Italiaanse merk in Europa een behoorlijke boost zal geven. Behalve over de knowhow van de monteurs beschikt AVG ook over zijn eigen park van heel sterk presterende motoren. "We werken nauw samen met het merk TM, waardoor we op het gebied van motoren constant groeien. Het is trouwens met motoren die we in onze eigen werkplaatsen hadden voorbereid, dat ons team het in 2007 tot Europees Kampioen schopte" - vertelt Anton Van Grunsven er nog bij. AVG Racing heeft ook coureurs in de categorie KF, zoals de jonge, Nederlandse KF3-rijder Maijn Kremers, die door AVG werd binnengehaald op de WSK Euro Series in Sarno.

Latest AVG Racing press releases

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Log inPartners